En moments de pèrdua i condol, les flors esdevenen un símbol profund de respecte, record i amor cap a aquells que ja no estan entre nosaltres. A Figueres, la tradició d’enviar flors als tanatoris persisteix com una pràctica arrelada profundament en el teixit social i cultural de la comunitat. Funerària Vicens, una de les institucions més respectades en l’àmbit de serveis funeraris a la ciutat, ofereix als dolents una manera digna i respectuosa de comiat a través de les seves instal·lacions i serveis, incloent l’enviament de flors.

Per què enviar flors a un tanatori?

Enviar flors a un tanatori serveix diverses funcions: és una expressió de suport i condol als familiars del difunt, un tribut a la persona que ha mort i un element decoratiu que aporta bellesa i serenor a l’espai de comiat. A Funerària Vicens, aquesta pràctica s’ha mantingut com una forma essencial de mostrar empatia i respecte durant els moments més difícils.

Com triar les flors adequades?

La selecció de flors per a un funeral pot ser un acte personal i simbòlic. Tradicionalment, les flors blanques representen la pau i el respecte, mentre que les roses poden expressar amor profund, i els lliris simbolitzen la puresa de l’ànima del difunt. A Funerària Vicens, el personal especialitzat pot assessorar les famílies sobre la millor elecció de flors que reflecteixi adequadament el seu missatge i sentiment.

Serveis oferts per Funerària Vicens

La Floristeria de la Funerària Vicens ofereix un servei integral que inclou no només la gestió de l’enviament de flors, sinó també una àmplia gamma de serveis personalitzats per acomiadar-se dels ser estimats. Aquesta funerària disposa d’instal·lacions còmodes i respectuoses, que proporcionen un ambient tranquil on les famílies poden passar els últims moments amb el difunt en una atmosfera de pau i recolliment.

La importància del suport en el dol

A més de l’enviament de flors o rams funeraris, Funerària Vicens entén que el suport durant el procés de dol és crucial. Per això, ofereixen serveis de suport al dol, ajudant les famílies a gestionar la pèrdua d’un ser estimat amb recursos i assistència emocional. Aquests serveis són un reflex de la dedicació de la funerària per acompanyar a les famílies en cada pas del camí.

Conclusió

L’enviament de flors als tanatoris de Figueres a través de Funerària Vicens representa més que una simple tradició; és una expressió profunda de la humanitat, respecte i amor. En moments de tristesa i pèrdua, aquestes pràctiques ajuden a il·luminar els moments més foscos, proporcionant consol i recordant-nos la bellesa de la vida que, encara en l’absència, segueix floreixent al cor dels que recorden.