El sol pot ser un amic o un enemic per als materials plàstics. Quan s’exposa als raigs UV durant períodes prolongats, el plàstic es pot decolorar, esquerdar i deformar. Si el teu cotxe té peces de plàstic que han estat cremades pel sol, hi ha algunes maneres de recuperar-les.

Una opció és utilitzar un condicionador de plàstic. Aquests productes estan dissenyats específicament per protegir i restaurar el plàstic cremat pel sol. Per fer-los servir, simplement aplica el condicionador a la peça de plàstic i frega amb un drap suau fins que s’absorbeixi completament. El condicionador no només pot restaurar el color original del plàstic, sinó també prevenir danys futurs.

Una altra opció és escatar el plàstic. Utilitza paper de vidre de gra fi i frega suaument la superfície del plàstic fins que les marques del sol hagin desaparegut. És important tenir en compte que no s’ha d’escatar massa, ja que això pot malmetre encara més el plàstic.

Si cap d’aquestes opcions funciona per a tu, una última alternativa és comprar un accessori de carrosseria nou. A la web de 4components.es pots trobar una àmplia selecció de peces de recanvi per al teu cotxe. Des de para-xocs fins a faldons laterals, ofereixen una gran varietat de productes d’alta qualitat perquè el teu cotxe llueixi com a nou.

En conclusió, el sol pot ser un enemic per al plàstic del cotxe, però hi ha diferents opcions per recuperar les peces cremades. Utilitzar condicionadors, polir o reemplaçar la peça són les principals opcions.